OLIKA TYPER AV STRAP-ONS

Syftet med en strap-on är intressanta och sköna sätt att penetrera sin partner och även möjligen njuta av detta själv. Det finns idag hundratals olika modeller på marknaden idag, oftast väldigt lika varandra i utföranden, ibland även samma produkt under olika varumärken och namn.

Nedan skall vi försöka lista de olika typer man kan stöta på i sexbutikerna, de vanligaste egenskaper och vilken man skall välja, beroende på ens preferenser.

DEN MEST VANLIGA STRAP-ON

Den mest vanliga strap-on är den som som vi ser så extremt många varianter på. Det är också den som är anpassad för att en kvinna skall bära.

Den har en oftast en dong/dildo som är kompakt, dvs. inte ihålig och dess utseende kan variera.

Dessa modeller har olika sorters selen, oftast allt från enkla och töjbara remmar, till allt mer bekväma modeller som kan vara av skinn, kraftiga med bra stöd – speciellt om de används med stora dongar.

För det mesta har de dyrare produkterna, strap-ons, utbytbara ringar som håller fast dongen i själva selen. Dessa varierar i storlek för att kunna ta olika tjocklekar av dongar.

Denna typ av strp-ons finns att få med eller utan vibrator.

Den mest vanliga strap-on för kvinnan
Den mest vanliga strap-on för kvinnan

VANLIG, dubbel STRAP-ON

Man kan kanske fråga sig vad det är bra för, men de som använt sådana strap-on oftast pekar på att man känner av stötarna själv i underlivet och det ger en liten extra upphetsning.

Som bilden visar, så är det en helt vanlig strap-on, men den har för den som bär den också en liten dong, som smeker, oftast inte så djupt, vaginan.

Dessa modeller finns oftast utan vibratorer, även om de även kan förekomma med vibrator.

Dubbel strap-on

STrap-on utan sele

Det finns, även om det är begränsat, ett par tillverkare som erbjuder strap-on utan sele, dvs. på engelska ”strapless”.

Dessa modeller har inget sele, inget som sitter runt om midjan eller rumpan. Istället har men en kortare del som är anatomiskt utformad för att sitta i tjejens vagina och håller dig kvar där, medan den andra delen är den penetrerande delen, av sedd för partnern.

Även om det är en populär produkt hos de olika sexbutikerna, så är utbudet smalt. Det finns ett par stycken produkter från lite mindre märken och sedan populära Share (utan vibrator) och ShareVibe (med vibrator) från den tyska tillverkaren Fun Factory.

En strap-on utan sele från Toy2Toys.
En strap-on utan sele från Toy2Toys.

dubbel strap-on

Ännu en modell på marknaden, som endast finns i ett fåtal märken. Det är lätt att hitta en dubbelsidor, det finns massor av dessa, men det är väldigt få en dessa som har remmar, som en av tjejer (vid parsex) kan fästa fast runt midjan med remmar.

Det finns dock ett par modeller, både av silikon och gummimaterial, samt både med och utan vibrator från märken PipeDream.

En dubbel strap-on för två tjejer
Dubbel strap-on

ihålig strap-on

En extremt populär strap-on modell som är egentligen en typ av protes för killar. Listas oftast med den engelska beteckningen ”Hollow Strap-on”.

Dessa modeller av strap-ons är avsedda för att killens penis skall gå in i själva dongen, som nästan alltid ät tillverkad i tjockt och styvt material. Väldigt ofta är dessa penisliknande med ådring och ollon. Sällan är det släta modeller.

Så varför detta? Det finns säkert olika anledningar. Kanske problem med erektionen, kanske vill partner bli penetrerad med något större, tjockare eller av mörk eller ljus färg? Anledningarna kan vara många.

Denna typ säljs oftast i olika storlekar, samt också oftast utan vibrator. Det finns även de med vibrator och då sitter en vibrator längst ut i tippen, ollonet, så att mannens penis får plast i dongen.

En ihålig strap-on för killen
En ihålig strap-on för killen
Insidan på en ihålig strap-on
Så här kan en ihålig strap-on se ut på insidan.

Övriga modeller

Det finns sedan alla olika modeller, där man har ändrat något, tagit bort något eller helt enkelt ändrat användningsområdet.

Ett av sådana är en Gag Ball Strap-on, som är en strap om som sätts runt munnen, ansiktet och som man sedan använder för penetrering.

Det finns även strap-ons, som man kan t.ex. sätta på låret med ett speciellt spänne, så att ens partner kan rida en på detta sätt.

Gag Ball Strp-on för att ha runt munnen.
Gag Ball Strp-on för att ha runt munnen.