Pegging

Att en man blir penetrerad av en dong, en strap-on, är kanske för många en ovanlig sexuell handling, men sanningen är att stimulering av anus på mannen är en av de vanligaste fantasierna männen har. Inte bara för att man vill ha en dominerande part, men även för att anusen har många punkter, nerver, som ger en mycket stimulerande känsla. Detsamma gäller för prostatan som har en punkt lite längre in.

Själva uttrycket ”pegging” kommer från en sexkolumnings Dan Savage och sedan blivit mer och mer populärt. Idag används denna term för det mesta, både inom facklitteratur och till vardags.

Denna typ av stimulering kan ge mannen orgasm och denna är ett direkt resultat av prostatastimulans. Vissa mön njuter även av självonani vid denna typ av stimulering.

Pegging, penetrering av mannens anus
Bild från Wikipedia

Vilken typ av strap-on bör man välja?

Det finns inga regler eller speciella strap-ons som man måste börja med. Oftast pratar man om att en man bör pröva denna typ av stimulering i alla fall en gång och kanske för att inte avskräcka männen är många av produkterna, som nämner just ”pegging”, släta, lite smalare och lite kortare.

Dock den som känner sig mer säker kan också välja vilken strap-on som helst och välja storlek och utseende. Det finns även på marknaden är hel del märken, som t.ex. Malesation som säljer selen för sig och till detta kan man välja bland många olika sorters dongar: långa, korta, lätt börja eller ribbade.

Typisk strap-on som marknadsförs för pegging

Typ av glidmedel?

Oavsett om olika anala lekar eller analsex praktiseras på kvinnor eller män, bör man alltid ta det varsamt. Det är inte fel att börja långsamt med fingrar och saliv fungerar alldeles utmärkt till en början.

Dock rekommenderas glidmedel av olika slag. Oftast är silikonbaserat glidmedel bra, då det ger utmärkta egenskaper för själva glidet. Men, då många leksaker är också tillverkade av silikon, skall helst silikonglidmedel inte användas, utan man rekommenderar då vattenbaserade glidmedel.

Vattenbaserade glidmedel från Pjur

Det finns på marknaden en hel del olika glidmedel. Vissa av dessa har avslappnande egenskaper för just analsex. Det finns även olika typer av sprayer som man kan kombinera ihop med dessa glidmedel.